روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ شنبه ۵ آذر - شماره 4257

هشدار مدیریت بحران تهران  نسبت به بالاآمدن سطح آب رودخانه‌ها

 مدیرکل مدیریت بحران استان تهران نسبت به احتمال بالا آمدن موقت سطح آب رودخانه‌های پایتخت هشدار داد.
حامد یزدی مهر با بیان اینکه طبق پیش بینی‌های سازمان هواشناسی از جمعه چهارم آذرماه تا ظهر امروز شنبه پنجم آذرماه در بخش‌های غربی و شمالی استان تهران و به ویژه در ارتفاعات شمال غرب بارش باران و گاهی رگبار و وزش باد و احتمال رعدوبرق پیش‌بینی شده است، گفت: همچنین برای ارتفاعات بالادست برف و مه را خواهیم داشت.
یزدی مهر در خصوص اختلال در سفرهای بین شهری به ویژه در عبور از گذرگاه‌های کوهستانی هشدار داد و گفت: به هنگام این مخاطرات کاهش دید افقی به ویژه در مسیرهای کوهستانی را خواهیم داشت که به همه مردم عزیز توصیه می‌شود نسبت به تردد در این محورهای مواصلاتی توجه ویژه را داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در خصوص احتمال بالا آمدن موقت سطح آب رودخانه‌ها نیز هشدار داد و گفت: به هنگام بارش باران آب‌گرفتگی موقت معابر پیش بینی می‌شود و از همه دستگاه‌های خدمات‌رسان می‌خواهیم تمهیدات ویژه را نسبت به این وضعیت اتخاذ کنند.
وی در ادامه در خصوص احتمال خسارت به صنعت کشاورزی نیز هشدار داد و افزود: به همه کشاورزان در خصوص کاهش دما و بارش‌های پیش بینی شده به ویژه در ارتفاعات شمال غرب توصیه می‌شود اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب به محصولات انجام دهند.

مهلت ۲ ماهه رییس‌جمهور برای چکش‌کاری
طرح «ادغام محیط زیست و منابع طبیعی»
 مدت‌هاست که ادغام سازمان‌های محیط زیست و منابع طبیعی مطرح و موافقان و مخالفان زیادی دارد. در حالی نهادهای تخصصی محیط زیست با تشکیل وزارت محیط زیست موافقت می‌کنند که برخی از مسئولان و کارشناسان از مخالفان آن هستند. رییس سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید: از جانب رییس جمهوری دو ماه فرصت داده شده تا روی این طرح کار شود.
در روزهای اخیر و در پی برگزاری جلسه شورای عالی اداری کشور در اولین روز آذرماه، بار دیگر ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی سر زبان‌ها افتاده است.
علی سلاجقه -رییس سازمان حفاظت محیط زیست - درباره ادغام دو سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: روز سه‌شنبه (اول آذر ماه) این موضوع در شورای عالی اداری کشور مطرح شد. از جانب رییس جمهوری دو ماه فرصت داده شده تا بر این طرح کار شود و دوباره در شورای عالی اداری کشور مطرح شود.
وی افزود: موضوع ادغام دو سازمان از مدت‌ها پیش در دستور کار سازمان اداره امور استخدامی کشور قرار گرفته بود اما به تازگی این سازمان با توجه به نشست‌هایی که داشت، به این نتیجه رسید که وظایف قانونی و مسئولیت‌های هر دو سازمان تا حدود زیادی با یکدیگر انطباق دارد و به همین دلیل با ادغام آن موافقت کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نظر خود را درباره این موضوع بیان کرد و گفت: اعتقاد من براین است که اگر بر این طرح به‌طور مطلوب و عالمانه کار شود، همچنین تمام ضوابط آن دیده شود می‌تواند به نفع کشور باشد.
سلاجقه در پاسخ به سوال که آیا این موضوع به نفع محیط زیست نیز است گفت: بله! چراکه محیط زیست و منابع طبیعی از لحاظ لغوی متفاوت هستند اما به لحاظ محتوایی یکسان هستند.
در حالی سلاجقه پیگیر ادغام این دو نهاد متولی عرصه‌های طبیعی کشور است که ریاست سازمان جنگل‌ها را پیش از این برعهده داشته است اما این طرح موافقان و مخالفانی دارد. از جمله این موافقان می‌توان به محمدتقی دستورانی - رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط‌ زیست دانشگاه فردوسی مشهد – اشاره کرد. او بر ضرورت ادغام سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشوربه عنوان دو نهاد حاکمیتی و فعالیت در قالب یک وزارتخانه قوی تاکید کرد و گفت: در این شرایط امکان پاسخگویی به مجلس و مردم هم فراهم شود.
از جمله مخالفان ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی می توان به معصومه ابتکار - رییس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست - اشاره کرد که با تاکید بر پیامدهای منفی ادغام سازمان جنگل‌ها و سازمان حفاظت محیط زیست در حال حاضر اظهار کرده بود: اگر ادغام این دو سازمان در وضعیت فعلی انجام شود، طرفی که آسیب خواهد دید سازمان حفاظت محیط زیست است که پس از ادغام، زیر مجموعه یک معاونت بزرگ‌تر خواهد شد، در حالی که اکنون سازمانی مستقل زیر نظر نهاد ریاست جمهوری است. در صورت ادغام نکته خطرناک این است که مشخص نیست کدام سازمان نقش حاکمیتی و اختیارات را خواهد داشت و کدام ناظر خواهد بود؟
در آخر باید گفت مشکلات محیط زیستی کم نیستند؛ از خشکسالی، فرونشست زمین، خیزش گرد و غبار و آلودگی هوا گرفته تا آلودگی نفتی خلیج فارس و وضعیت نامساعد برخی از گونه‌های در معرض خطر انقراض حیات وحش. حال باید منتظر ماند دید که آیا تصمیم‌ جدیدی برای متولیان این حوزه گرفته می‌شود و آیا این کار به نفع محیط زیست و منابع طبیعی رنجور کشور است یا نه؟

ماموریت‌های جدید طلاب در مدارس؛
از ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی تا مشاوره
 دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با اشاره به بازنگری برنامه پنج ساله ستاد همکاری‌ها در دوره جدید گفت: ماموریت‌های جدیدی برای طرح «امین» تعریف شده که توجه به سبک زندگی اسلامی - ایرانی، رسیدگی به آسیبهای اجتماعی، مشکلات فردی و ارائه مشاوره با رویکرد اسلامی از جمله آنهاست.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید نیکزاد  در پاسخ به اینکه آیا ماموریتهای تعریف شده برای روحانیون در مدارس نیازمند بازنگری است؟ اظهار کرد: لزوم نوآوری و به روزرسانی در برنامه‌ها و طرح‌ها، باید متناسب با اقتضائات روز جامعه دانش آموزی و در مسیر تحولات باشد.
وی افزود: نوع و نحوه حضور روحانیون در مدارس نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با بیان اینکه در همین راستا، بازنگری برنامه پنج ساله ستاد همکاری در دوره جدید در دستور کار قرار گرفت گفت: هر چند اجرای برنامه‌های ستاد همکاری در سالیان گذشته با موفقیت‌هایی همراه بوده است، اما تا رسیدن به سطح انتظار فاصله دارد.
نیکزاد ادامه داد: تغییر در فضای فرهنگی زندگی دانش آموزان و خانواده‌ها خصوصا با همه گیری بیماری کرونا و الزام در ورود افراد به فضای مجازی، ضرورت توجه به نیازهای جدید را بیش از پیش پررنگ کرده است.
وی اضافه کرد: در همین رابطه قالب‌های مواجهه روحانیون با دانش آموزان و روش‌های ارائه محتوا و معارف دستخوش تغییر شده و لزوم بهره گیری از تولیدات رسانه‌ای برای اثرگذاری بیشتر بر دانش آموزان و خانواده مدنظر قرار گرفته است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه علاوه براین، در طرح امین به عنوان یکی از طرح های کلیدی و موفق ستاد همکاری، ماموریت‌های جدیدی تعریف شده است گفت: این ماموریت ها با عنایت به سبک زندگی اسلامی -ایرانی و همچنین رسیدگی به آسیبهای اجتماعی و مشکلات فردی و ارائه مشاوره با رویکرد اسلامی تعریف و ابلاغ شد.
نیکزاد پیش از این در مصاحبه دیگری گفته بود: اکنون حدود ۳۰۰۰ نفر از طلاب موفق به ورود به مدارس به عنوان معلم در نقاط حاشیه ای شهرها و مناطق کم برخوردار شده اند. در دوره جدید ستاد همکاری تلاش شده است تا در کنار افزایش کمیت به کیفیت حضور افراد نیز اندیشیده شود و اقدامات ضروری به عمل آید.
وی همچنین درباره روند اجرای طرح امین گفته بود: امسال طرح امین از بابت کمیت و کیفیت متفاوت از گذشته خواهد بود. به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از طلاب خواهر و برادر در سال تحصیلی جاری به جمع مربیان طرح امین پیوسته‌اند و فرایندهای جذب و اجرای طرح در مدارس بهبود یافته است.
این اقدامات در راستای اثر گذاری بیشتر و بهتر طلاب در مدارس هدف انجام شده است. حضور روحانیون متخصص در امر تربیت کودک و نوجوان در میان دانش آموزان در جهت پاسخگویی به نیاز اساسی دینی است تا با ایجاد فرصت گفت و گوی چهره به چهره هویت دینی دانش آموزان تقویت شود.

خطر تب و عفونت ثانویه در کمین مبتلایان آنفلوآنزا
 به گفته یک متخصص طب اورژانس، آنچه که خیلی در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا شایع شده اینکه افراد بعد از هشت روز دوباره تب می‌کنند که این موضوع به ویژه در کودکان ناشی از عفونت ثانویه شایع است.
دکتر محمد مهدی دادفر، رئیس اورژانس بیمارستان فجر  با بیان اینکه امسال پیک آنفلوآنزا را زودتر تجربه کردیم، درمورد مهم ترین علائم آنفلوآنزا، گفت: معمولاً افراد با سرفه‌های مکرر، تب و گلودرد و آبریزش بینی فراوان مراجعه می‌کنند. دوره این بیماری از یک هفته تا ۱۰ روز است، اما آنچه که خیلی در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا شایع شده اینکه افراد بعد از هشت روز دوباره تب می‌کنند که این به ویژه در کودکان ناشی از عفونت ثانویه است.
رئیس اورژانس بیمارستان فجر به خانواده‌ها هشدار داد که در صورت مشاهده بیحالی کودک خود و یا علائم ریوی و تب‌های بالا حتماً به پزشک مراجعه کنند.
دادفر که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، با بیان اینکه ما هنوز به صورت کامل از پیک این بیماری عبور نکردیم، تأکید کرد: اگر افراد علائمی مانند گلودرد و سرفه و تب دارند در مراکز تجمعی و شلوغ حضور پیدا نکنند، حتماً از ماسک استفاده کرده و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک بپرهیزند. تغذیه مناسبی داشته باشند و از گرم و سرد کردن محیط خودداری کنند و در هنگام بیماری هم به اندازه کافی استراحت داشته باشند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه